sağlık ocağı çalışma saatleri

23 Nisan 2015 Perşembe

Sağlık Ocağı Çalışma Saati: 08.30 – 12.30  ile 13.30 – 17.30 saatleri arasında olup, sağlık ocakları sabah 08:30 açılmaktadır.Sağlık ocakları açılış saatleri 08:30 görünse de bazı bölgelerde Doktorların gelmesi 09:00-09:30 arası olmaktadır.Cumartesi günleri de mesai saatleri aynı şekilde düzenlenmiş olup, pazar günler sağlık ocakları kapalıdır.

Sağlık ocakları, Sosyal Devlet olmanın getirdiği bir sorumluluğun bir sonucu olarak doğmutur. Gelişmemiş yada gelişmekte, bölgelerde veya nüfus bakımından çok fazla kalabalık olmayan bölgelerde kurulan ve birinci basamak sağlık hizmetleri veren kuruluşlardır. Sağlık ocakları çalışma prensibi ve yöntemi olarak hastaneler kadar donanımlı, ekipman olan zengin ve yüksek kaynağa sahip birer kuruluş değillerdir.Sağlık ocakları mahalli olarak hizmet vermektedir.Küçük çapta gelişen hastalıkların tedavisinde, yöre halkının anlık hastalık şikayetlerinde ve sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmesinde hizmet vermektedir.




Sağlık ocağı ilk olarak 1963 yılında Muş ili sınırları içerisinde kurulmuştur.Sağlık hizmetlerinin sosyalleştirildiği yerlerdeki her ilçede en az bir sağlık ocağı bulunmak zorundadır.Sağlık ocakları her türlü koruyucu hekimlik hizmetleri, hastaların muayene ve tedavisi, sağlık ocağına kayıtlı şahısların sağlık sicillerini tutmak ile mükelleftir. 

Sağlık ocakları görevli hekimler  tedavisi zor hastalıklara yakalanmış hastaları hastaneye sevki gereken acil vakaları vb. hastaneye sevk edebilirler. Sağlık ocağı çalışma saatleri devlet kurumu olması sebebiyle hafta içi memur çalışma saatleri yönetmeliğine tabi olarak düzenlenmiştir.Cumartesi günleri sağlık ocağı açık mı yada kapalı mı olacak tartışmaları halen devam etmektedir.


0 yorum :

Yorum Gönder